Reflecties
05/12/2021

Angst is zoals Sinterklaas, je moet er in geloven of het stopt.

Uit de eerste serie van amper 38 pagina’s blijkt dat Pfizer met de Covid-prikken zijn beruchte reputatie als één van de meeste criminele bedrijven die deze planeet ooit heeft gekend meer dan waar heeft gemaakt. “Onvoorstelbaar dat dit product niet meteen in de eerste maand van de plank is gehaald,” luidt een van de eerste reacties op de nu vrijgegeven FDA/Pfizer documenten. Al in februari bleek de teller namelijk op 1223 doden te staan – een krankzinnig hoog aantal, omdat toen nog maar net begonnen was met injecteren.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Onderschept
24/11/2021

Factcheck: Neen, de coronabetoging was niét extreemrechts

Zondag was er een sterk gemediatiseerde betoging in Brussel, een Mars voor Vrijheid, tegen de coronapas, en voor een menselijker en logischer gezondheidsbeleid. De betoging werd georganiseerd door meer dan twintig verschillende losse collectieven uit het ganse land, en leek één grote waaier van diversiteit, zowel qua bottom-up organisatie, als qua opkomst. En die opkomst was behoorlijk groot. 35.000 aanwezigen volgens de politie, misschien wel het dubbele volgens sommige aanwezigen. Gemobiliseerd buiten de klassieke media om.

Steven Desanghere


Lees meer
Onderschept
24/11/2021

Kranige Sarah Melis had het koud, of het complotdenken van de totalitairen

O ramp!!! O tempora, o mores!! Extreem rechts is geïnfiltreerd bij de antivaxers en heeft daar een betoging georganiseerd met 100.000 nazi’s geleid door een roodharige Walkure!!! Nou moe.

Michael Verstraeten


Lees meer
Reflecties
21/11/2021

De bom staat op barsten!

Het meest interessante nieuws kwam deze week uit Duitsland. In een deelstaatparlement was er een zeer interessante speech van dokter Ute Bergner die in dat parlement zetelt als parlementslid. Ze bedankte haar deelstaatregering om niet te extreem te hebben ingezet op het vaccineren waardoor de vaccinatiegraad er de laagste is van gans Duitsland. Ze had 2 biostatistici ingehuurd om te kijken naar de frappante oversterfte in Duitsland van de laatste maanden en hun conclusie is zeer duidelijk. Hoe hoger de prikgraad is in een deelstaat hoe groter de oversterfte.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
20/11/2021

Open brief aan Chris Van den Abeele

Kristien Luyckx kroop in haar pen naar aanleiding van oproep van een "integer" journalist van de VRT. Het resultaat delen we hier zeer graag.

Kristien Luyckx


Lees meer
Open brieven
20/11/2021

Een open brief aan de politie

Vandaag richten wij ons tot iedereen bij de politie: agenten, inspecteurs, hoofdinspecteurs, beveiligingsagenten, commissarissen, hoofdcommissarissen, woordvoerders…
Wij rekenen op jullie als waakhond van onze grondrechten en wij hebben vertrouwen in jullie!

Factor V


Lees meer
Reflecties
15/11/2021

De ondraaglijke droefheid van dit bestaan

Aangrijpend gedicht uit de pen van Kristien Luyckx.

Kristien Luyckx


Lees meer
Reflecties
14/11/2021

Wanneer valt de priktatuur van Alexander de Qroo?

Ik heb tegenwoordig last van nachtmerries. Zodra ik wakker word, beginnen ze. De laatste weken helaas nog meer nu de realiteit van de QR-samenleving op veel plaatsen pijnlijk duidelijk wordt. Zelf heb ik ook ondertussen al 2 keer mogen ondervinden hoe pijnlijk het is om met de eigen zoontjes na hun voetbalwedstrijd niet mee in de kantine te mogen terwijl zij met hun vriendjes hun sandwiches eten. Het is zeer zwaar om aan kinderen van 7 en 5 jaar uit te leggen waarom hun papa niet welkom is en andere papa’s en mama’s wel.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
07/11/2021

CST = Cynisch Symbool van Totalitarisme

Brussel is door het slijk gesleurd met zijn lage vaccinatiegraad en nu blijkt dat Vlaanderen het nog slechter doet dan Brussel wat besmettingen betreft. Ondertussen is Brussel de regio in ons land met de minste infecties: 341 per 100.000 inwoners ten opzichte van 496 in Vlaanderen en 448 in Wallonië. In Brussel daalden de cijfers zelfs de voorbij week van 425 naar 341. Het is nu, in tegenstelling tot de rest van het land dat donkerrood is, een oranje zone en geen kat volgt er de maatregelen. Bijna nergens dragen ze de ongezonde mondmaskers en bijna nergens wordt de totalitaire QR-code gevraagd. Het is, niet toevallig, ook de minst geprikte zone van ons land.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
05/11/2021

U wenst een melding te doen?

U wenst een melding te doen?
U kan melding doen van elke vorm van (indirecte) discriminatie ten gevolge van de maatregelen en/of de vaccinatie’plicht’, of anderzijds van rechtstreeks bewijsbare lichamelijke schade veroorzaakt door het Covid-19-vaccin.

VZW LEGAL HEARTS


Lees meer
Onderschept
03/11/2021

Belangrijke oproep van Viruswaanzin!

Op 28 oktober 2021 hebben een aantal parlementsleden van de meerderheid onder leiding van Dhr. Servais Verherstraeten een wetsvoorstel ingediend dat bedoeld is om de "epidemische noodsituatie" goed te keuren. De pandemiewet vereist immers dat binnen de 2 weken nadat de regering de epidemische noodtoestand heeft afgekondigd, het parlement deze toestand moet goedkeuren. Op de website van viruswaanzin wordt er een oproep gedaan om een brief massaal naar onze parlementsleden te sturen. Via deze weg willen wij jullie vragen om aan deze belangrijke oproep gevolg te geven.

Michael Verstraeten


Lees meer
Reflecties
02/11/2021

Stel je eens voor dat zo een bedrijf bestaat...

Deze brief verstuurde een bezorgde burger uit Westerlo naar zijn burgemeester. De man blijft liever anoniem maar zijn tekst is zeker de moeite om te lezen. Het positieve van deze crisis is blijkbaar dat het mensen toch aanzet tot creativiteit.

Eén van de aandeelhouders


Lees meer
Reflecties
31/10/2021

Vanaf heden is burgerlijke ongehoorzaamheid een morele plicht.

Historisch gezien kwamen de meest verschrikkelijke dingen, zoals oorlogen, genocide en slavernij, niet voort uit ongehoorzaamheid maar uit gehoorzaamheid. Het is helaas stilaan zeer duidelijk geworden dat we de huidige “pandemie” enkel achter ons zullen kunnen laten door niet meer gehoorzaam te zijn. Het valt niet meer te ontkennen, helaas niet enkel in België, dat bepaalde politici niet zullen stoppen vooraleer we overal onze digitale vingerafdruk moeten achterlaten vooraleer we toegang krijgen tot bepaalde plaatsen. ‘Big Brother’ wil constant weten waar we zijn en wat we doen.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
30/10/2021

Beste nageslacht.

Dirk Theuns schrijft een brief aan het nageslacht om uit te leggen wat er anno 2021 allemaal gebeurde en hoopt dat het nageslacht niet meer in deze waanzin hoeft te leven.

Dirk Theuns


Lees meer
Reflecties
24/10/2021

Wie vrijheid opoffert voor veiligheid is beide niet waard.

Het mooiste en meest hoopvolle deze week vond ik de schitterende persconferentie van enkele moedige leden van het Europese Parlement. Het is vooral een pleidooi tegen het gebruik van de Coronapas. In de persconferentie wordt uitgelegd wat de oorspronkelijke bedoeling was, namelijk het reizen binnen de EU vergemakkelijken maar de moedige Europarlementsleden hekelen het feit dat bepaalde landen het nu gebruiken om vrijheden van hun burgers af te nemen.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
18/10/2021

Aangetekende brief naar minister Ben Weyts.

Wij brengen hier integraal het aangetekend schrijven dat door VZW Legal Hearts naar Minister Ben Weyts, Vlaams Minister van Onderwijs, werd verstuurd op 18 oktober 2021.

VZW LEGAL HEARTS


Lees meer
Reflecties
18/10/2021

Aangetekende brief naar minister Wouter Beke.

Wij brengen hier integraal het aangetekend schrijven dat door VZW Legal Hearts naar Minister Wouter Beke, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid, werd verstuurd op 18 oktober 2021.

VZW LEGAL HEARTS


Lees meer
Reflecties
17/10/2021

Moedige Italianen zorgen voor licht aan het einde van de tunnel.

De BBC kwam naar buiten met een artikel waar werd beweerd dat er 1 miljoen kinderen moeten worden gevaccineerd om 1 IC opname te vermijden maar dat er dan wel 12 tot 34 kinderen Myocarditis krijgen. Gaan de factcheckers van VRT en Knack nu ook de BBC factchecken?

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
15/10/2021

What is happening today is a slippery slope.

Marta Barandiy laat haar licht schijnen op de actualiteit en maakt zich ongerust over wat er momenteel wereldwijd gebeurt.

Dr. Marta Barandiy, PhD in Law


Lees meer
Reflecties
14/10/2021

De Grote Vriendenreset.

Een bijdrage van Koen Van de moortel (°1962). Hij is licentiaat experimentele natuurkunde en heeft vorig jaar een boek uitgebracht met de titel “Laat u niets wijsmaken! - Patroonherkenning en het
spoelen van uw hersenen”.

Koen Van de moortel


Lees meer
Reflecties
13/10/2021

Pleidooi voor het slopen van podia voor polarisering. Vanuit journalistieke deontologie bijvoorbeeld.

Hier leest u een lezersbrief die schrijfster Elisa Candela naar De Standaard stuurde. Ze hadden helaas geen plaats (na aandringen op antwoord). De ombudsvrouw kreeg het ook toegestuurd, maar reageerde niet. Wij publiceren deze zeer sterke brief graag op onze website.

Elisa Candela


Lees meer
Reflecties
12/10/2021

Nessie.

Het probleem is dat je niet gelooft in monsters tot je ze met je eigen ogen hebt gezien.

Hilde Van Liefferinge


Lees meer
Reflecties
10/10/2021

En de haan kraaide driemaal...

Het lichtpunt deze week was wederom journalist Jeroen Bossaert (HLN). Hij is een haan met een dubbele kam en is zowat de enige Vlaamse journalist die zijn nek durft uit te steken en doet wat we van de vierde macht zouden mogen verwachten. Bijna op zijn eentje laat hij de talloze apen uit de mouw komen.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
09/10/2021

Een blik in de toekomst.

Exact een jaar geleden schreef Hilde deze tekst. Vandaag deelde ze hem opnieuw. We zijn er dus nog steeds niet uit, we zitten er nog wat dieper in, zoals voorspeld. Het einde blijft hoe dan ook hetzelfde.

Hilde Van Liefferinge


Lees meer
Reflecties
03/10/2021

Gebruik je IQ in plaats van je QR.

Sinds vrijdag zijn we in Vlaanderen eindelijk op meer plaatsen (hopelijk niet tijdelijk) verlost van de mondmasker-nachtmerrie. Zo ver als Kroatië, IJsland, Zweden, Denemarken en Noorwegen durven we nog niet gaan maar het is alleszins een stap in de goede richting.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
01/10/2021

Wie niet kan slapen, schrijft haar dromen, over wakker worden.

Hilde Van Liefferinge


Lees meer
Reflecties
28/09/2021

In orde.

Hilde Van Liefferinge


Lees meer
Reflecties
26/09/2021

Huidig paniekvoetbal toont aan dat kaartenhuis reeds in elkaar is gestort.

Onze premier, die ook stilaan beseft dat hij nooit nog eens premier zal worden, beloofde in mei dit jaar nog dat het in België nooit zou gebeuren maar ondertussen is de coronapas een feit in Brussel en Wallonië en binnen enkele weken zal dit ook in Vlaanderen het geval zijn.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Reflecties
20/09/2021

Over burgers en mensen.

Hilde Van Liefferinge


Lees meer
Reflecties
19/09/2021

Wat is de verborgen agenda van Alexander De Croo?

Ik vraag me echter steeds meer af wat de (verborgen) agenda is van onze premier. Wordt hij effectief gechanteerd zoals werd beschreven door Wetstraat-journalist Wouter Verschelden in zijn meest recente boek 'De doodgravers van België’? Zijn er financiële belangen die mee spelen? Of is het echt onwetendheid en vertrouwt hij te veel op onze mediavirologen waar het wel al onomstotelijk bewezen is dat zij nogal close zijn met de farmaceutische industrie. Of speelt er nog iets anders?

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer
Open brieven
Factor V
15/09/2021

Wat nu?

Met een aantal wetenschappers, zorgverleners, ondernemers en bezorgde burgers hebben we een korte tekst van 2 pagina’s geschreven, in het Nederlands, Frans en Engels. We wijzen daarin op de huidige impasse die gekenmerkt wordt door de niet doeltreffende strategie van massavaccinatie, en door polarisatie en discriminatie. We stellen ook in 10 punten een betere aanpak voor naar de nabije en de iets meer verre toekomst toe.

De brief werd al door veel mensen onderschreven en aan Alexander De Croo en de leden van de diverse regeringen van dit land bezorgd. Maar hoe meer mensen de brief de komende uren en dagen nog mee ondertekenen hoe meer men er hopelijk rekening zal mee houden. Hopelijk kunnen we rekenen op jullie om hem te tekenen en te delen.

Factor V


Lees meer
Reflecties
12/09/2021

Denemarken kiest voor gezond verstand, wanneer volgt België?

In Denemarken gelden sinds afgelopen vrijdag geen coronabeperkingen meer. Na anderhalf jaar wordt het beleid van hun grote broer Zweden eindelijk gevolgd. Zo is geen coronapas meer nodig bij grote evenementen, bijvoorbeeld voetbalwedstrijden in de eerste klasse. In de pas heropende discotheken is niet langer een vaccinatiebewijs of een negatieve test nodig.

Steven Arrazola de Oñate


Lees meer