Reflecties

HET LIEGENPALEIS - Aflevering 2

Ja, beste vrienden, het is al een lange kroniek en ze gaat nog langer worden. De leugens stapelen zich aan hoog tempo op.

Van Gucht heeft vandaag de zoveelste leugen op rij verkondigd.

" Steeds meer kinderen tussen 0 en 5 jaar worden met corona opgenomen in het ziekenhuis ".

Wat is de bedoeling van die uitspraak denkt u ? Juist. De spuit voor onze allerkleinsten ligt al klaar. Ze moeten er ook aan geloven.

Het is natuurlijk je reinste onzin dat kinderen tussen 0 - 5 jaar ( en overigens ook alle oudere kinderen ) nu " plots " meer en meer zouden opgenomen worden in het ziekenhuis. Daarvan bestaat GEEN ENKEL bewijs.

Deze bewering slaat overigens ook als een tang op een varken.

Tijdens de eerste golf was het virus naar verluidt zeer besmettelijk en veroorzaakte het veel ziekte. En toch waren het toen voornamelijk de ouderen en de zwakkeren met onderliggende aandoeningen die in het ziekenhuis belandden. In september 2020 verklaarde Van Gucht in de pers : " het profiel van een gemiddelde corona patiënt is een man van 70 jaar die 100 kg weegt ".

Er zijn tijdens de eerste golf GEEN kinderen opgenomen in het ziekenhuis ( enkele uitzonderingen niet in acht genomen maar dat waren een paar kinderen met zware onderliggende aandoeningen waarvan er in 2020 3 overleden zijn ).

Tijdens de tweede golf hadden we te maken met een, naar verluidt, zeer besmettelijke en gevaarlijke Britse variant die opgevolgd werd door de nog gevaarlijkere Delta variant, maar ... nog steeds geen kinderen in het ziekenhuis. Wel wat meer 40-50 jarigen naast de gebruikelijke oudere bevolking en de personen met onderliggende aandoeningen.

Nu zitten we met een Omikron variant waarvan iedereen het eens is dat deze wel besmettelijker is maar veel minder ziekte en ziekenhuisopnames veroorzaakt, een variant waarvan de symptomen zeer mild zijn en gelijk aan een gewone verkoudheid ( wat niet moeilijk is gezien een coronavirus volgens elke medische encyclopedie een .... gewone verkoudheid is ) maar nu zouden plots steeds meer van onze allerkleinsten opgenomen worden in het ziekenhuis ? Are you f.... kidding me ?

Trouwens, voor wie het nog niet duidelijk zou zijn : 8,4% van het totaal aantal ziekenhuisopnames is gelijk aan .... 13 kindjes ( als het al waar zou zijn, quod non ) Logisch dat Van Gucht dan ook geen reden tot paniek ziet. Hij zou zich ontieglijk belachelijk maken als hij dit wel zou aangrijpen als reden tot paniek, wat niet weg neemt dat het kwaad met zijn domme uitspraken wel al geschiedt is.

Carine Knapen