Open brieven
13/01/2024

Open Brief aan de redactie van de nieuwsdienst van Radio 1

Open Brief van Factor-V aan de redactie van de nieuwsdienst van Radio 1, aan Sciensano, aan de Orde der geneesheren en aan het Ministerie van Volksgezondheid.

Factor-V


Lees meer
Open brieven
Brief van Factor V
03/07/2023

Open Brief van Factor-V aan de redactie van ‘De Standaard’

Geachte redactie,

Factor-V wil een actieve bijdrage leveren aan het ondersteunen van mensen in de ontwikkeling van hun bewustzijn naar vrijheid, verantwoordelijkheid en verbinding als fundamenten van de samenleving. We stellen het Wel-Zijn van de mensen als centraal uitgangspunt vooraan.
We dragen ook jullie een warm hart toe, maar er moet ons toch iets van het hart.

Factor-V


Lees meer
Open brieven
16/05/2022

Brief van Tegenwind gericht aan de VRT redactie

Nadat de documentairereeks Tegenwind vorige dinsdag 10 mei de publieksprijs van de Ultimas won, lazen, hoorden en zagen we met groeiende verwondering de uitspraken op de openbare omroep over Tegenwind.

Tegenwind.tv


Lees meer
Open brieven
07/02/2022

Onderteken de petitie voor de afschaffing van het CST

Nu duidelijk wordt dat ook dit coronavirus endemisch zal worden, mogen QR-codes geen plaats krijgen in de ‘gereedschapskist’ van een vrije democratie om vrijheden te vervangen door privileges. Om die reden roepen wij de regering en het parlement op om per direct het Covid Safe Ticket in België in al zijn verschijningsvormen af te schaffen.

Factor V


Lees meer
Open brieven
20/11/2021

Een open brief aan de politie

Vandaag richten wij ons tot iedereen bij de politie: agenten, inspecteurs, hoofdinspecteurs, beveiligingsagenten, commissarissen, hoofdcommissarissen, woordvoerders…
Wij rekenen op jullie als waakhond van onze grondrechten en wij hebben vertrouwen in jullie!

Factor V


Lees meer
Open brieven
Factor V
15/09/2021

Wat nu?

Met een aantal wetenschappers, zorgverleners, ondernemers en bezorgde burgers hebben we een korte tekst van 2 pagina’s geschreven, in het Nederlands, Frans en Engels. We wijzen daarin op de huidige impasse die gekenmerkt wordt door de niet doeltreffende strategie van massavaccinatie, en door polarisatie en discriminatie. We stellen ook in 10 punten een betere aanpak voor naar de nabije en de iets meer verre toekomst toe.

De brief werd al door veel mensen onderschreven en aan Alexander De Croo en de leden van de diverse regeringen van dit land bezorgd. Maar hoe meer mensen de brief de komende uren en dagen nog mee ondertekenen hoe meer men er hopelijk rekening zal mee houden. Hopelijk kunnen we rekenen op jullie om hem te tekenen en te delen.

Factor V


Lees meer