Brief van Factor V

'Vraag van de week' aan Qmusic

9 december 2021

Beste Maarten en Dorothee,

Laat ons toe Factor V eerst voor te stellen.

Factor V wil een actieve bijdrage leveren aan het ondersteunen van mensen in de ontwikkeling van hun bewustzijn naar Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Verbinding als fundament van de samenleving.

Factor V is een groepering van mensen met allerlei achtergronden en allerlei opleidingen, mensen van allerlei leeftijden, met allerlei politieke en religieuze overtuigingen, mensen van allerlei origine, ’gevaccineerd‘ tegen SARS-COV-2 of niet, al dan niet professioneel nog actief.

Kortom, Factor V is een goede weergave van de Belgische bevolking.

We stellen elke week een ‘Vraag van de week’ over berichten, uitspraken of beslissingen die onze aandacht hebben getrokken.

Deze week komen we terug op het liedje dat tijdens jullie aflevering van 01/12/2021 gespeeld werd en tot op heden nog steeds te beluisteren is via een filmpje op de website van Qmusic onder de titel ‘OP HELDENDAAD BETRAPT: DE CORONAKINDEREN!’’.

Samen met een deel van de Belgische bevolking, zijn we geschokt door deze medley die wellicht door jullie als ‘grappig’ bedoeld werd. In het bijzonder, het gedeelte over de ‘stoute kindjes en hun niet-gevaxte ouders’ (vanaf 2min13sec) en de daaropvolgende tekst over mondmaskers en promotie van vaccinatie bij jonge kinderen, is bij velen in een verkeerd keelgat geschoten. Jullie verwijzing naar de Big Pharma op het eind van het filmpje doet vermoeden dat jullie misschien wel kritisch staan tegenover de vaccins, maar intussen is het kwaad wel geschied.

De Vraag van deze week is dan ook een dubbele vraag:

“Waarom promoten jullie de vaccinatie bij (jonge) kinderen tegen COVID-19? Zijn jullie op de hoogte van de risico’s versus de baten van deze vaccins?”

Uiteraard zijn we bereid om tijdens een Verbindend gesprek onze grieven Verder toe te lichten.

Verbindende groet,

Factor-V